Kelly Zeeman en Mandy Versteegt vieren feest na de 3-0

Vrouwen Ajax en Twente houden het spannend

Ajax en FC Twente houden het spannend in de eredivisie voor vrouwen. Beide ploegen wonnen vrijdag met 5-0, waardoor de voorsprong van Ajax op Twente nog steeds drie punten is. Aanstaande maandag staan ze tegenover elkaar op de voorlaatste speeldag.

Koploper Ajax had geen enkele moeite met provinciegenoot Telstar. Na twintig minuten stond er al een 3-0 stand op het scorebord, dankzij Mandy Versteegt, Marlous Pieëte en Kelly Zeeman. Nog voor rust maakte Pieëte met haar tweede van de avond helemaal een einde aan de illusies van de Telstarvrouwen: 4-0. En vlak na rust was ook Versteegt voor de tweede maal trefzeker. Zij bepaalde de eindstand op 5-0.

De vrouwen van Twente hadden op bezoek bij Heerenveen ook maar een half uur nodig om de wedstrijd op slot te gooien. Maayke Heuver, Ellen Jansen en Jill Roord waren de Twentse doelpuntenmakers in die eerste dertig minuten. Na rust waren Stefanie van der Gragt en opnieuw Jill Roord trefzeker.