Willem II-speler Erik Falkenburg controleert de bal

Willem II zet in Almere eerste stap naar lijfsbehoud

Willem II zette zijn eerste stap op weg naar lijfsbehoud door Almere City in Flevoland met 1-0 te verslaan.

De bezoekers heersten voor rust en kwamen via Erik Falkenburg, die al een goede kopkans had gehad, op 1-0. De Leidenaar schoot hoog en hard raak. De ploeg van Jurgen Streppel liet vervolgens de teugels vieren en had zijn handen na rust vol aan Almere.

Ricardo Kip kreeg kansen op de gelijkmaker, maar schoot naast, in het zijnet en tegen de paal.

Rood

In de slotfase moest Willem II met tien man zien te overleven, nadat Dries Wuytens met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd. De verdediger mist daardoor maandag de return in Tilburg, waar de eredivisieclub de kleine voorsprong verdedigt.