Nacer Barazite van FC Utrecht (l) in duel met PEC Zwolle-speler Rick Dekker

PEC Zwolle en FC Utrecht scoren en vermaken niet

PEC Zwolle en FC Utrecht hebben in de eerste wedstrijd in de play-offs om Europees voetbal niet aan klantenbinding gedaan. Het duel in Zwolle eindigde in een bloedeloos 0-0 gelijkspel.

De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. Beide ploegen probeerden wel de aanval te zoeken, maar de kansen waren zeer schaars en niet gevaarlijk.

PEC was voor rust het minst slecht, erna zette Utrecht iets meer aan. Zo beloofde een een-tweetje tussen Bart Ramselaar en Sébastien Haller veel. De uitbraak eindigde echter in een nare botsing met PEC-doelman Kevin Begois. De jonge Ramselaar moest het veld geblesseerd verlaten.

Even later was Ruud Boymans dicht bij een treffer. Zijn wippertje ging over de doelman, maar net naast het doel. Het laatste wapenfeit betrof een fraai schot van Sofyan Amrabat dat op de vuisten van Begois belandde. En daar moest het publiek het maar mee doen.