NOS Voetbal

'Gevoelsmens' Groenendijk miste band met pers en fans

Groenendijk was niet blij met fans en pers

Kort na het grote nieuws over het naderende afscheid van Ajax-trainer Frank de Boer, maakte ook Alfons Groenendijk bekend dat hij zijn contract niet zal uitdienen bij Excelsior. Nieuws van kleinere omvang, maar wegens het lijfsbehoud dat afgelopen zondag werd veiliggesteld, misschien wel verrassender.

"Ik neem dit soort besluiten altijd op gevoel en dat heeft nooit met geld of een andere club te maken", zegt de 51-jarige Groenendijk, die in de zomer van vorig jaar werd aangesteld als opvolger van Marinus Dijkhuizen.

"Maar ik ben niet in staat geweest Marinus te doen vergeten. Door zijn erfenis ontstond er een bepaald verwachtingspatroon en ik moest tot de conclusie komen dat ik het niet helemaal heb waargemaakt."

Ik heb normaal gesproken ook een normale band met de pers, maar de band met de lokale media was dit jaar dra-ma-tisch.

Alfons Groenendijk

Kleinste begroting

Pas op de laatste speelronde stelde Excelsior op bezoek bij SC Cambuur lijfsbehoud veilig. Dat is een prestatie van formaat voor de club met de kleinste begroting van de hele eredivisie. "Het is altijd rustig geweest en we hebben het met dezelfde groep gedaan, terwijl concurrenten zeven of acht spelers hebben gehaald", aldus Groenendijk, die meent dat de prestaties niet altijd op waarde werden geschat.

"Ik kreeg het idee dat het als vrij normaal werd gezien. Overal waar ik heb gewerkt, had ik een heel goede band met de fans, maar daar is dit jaar geen seconde sprake van geweest. Ik heb normaal gesproken ook een normale band met de pers, maar de band met de lokale media was dit jaar dra-ma-tisch. Dat zet je aan het denken. En Excelsior heeft niks aan een trainer die twijfels heeft."

Frank de Boer en ik kennen elkaar ontzettend lang en toen ik las dat hij er een einde aan ging maken, dacht ik: dit is een mooi moment om hem te volgen.

Alfons Groenendijk

Ajax

Groenendijk begon zijn trainersloopbaan bij de amateurs van Katwijk, werd assistent bij Ajax en kwam uiteindelijk terecht bij Willem II. Via FC Den Bosch keerde hij terug als trainer op het jeugdcomplex van Ajax. Daar, op De Toekomst, gaf De Boer eerder vandaag aan dat hij Ajax gaat verlaten.

"Frank is een maatje van me. We hebben samen cursus gedaan en ook samengespeeld", aldus Groenendijk, die nog een contract voor een jaar had. "We kennen elkaar ontzettend lang en toen ik las dat hij er een einde aan ging maken, dacht ik: dit is een mooi moment om hem te volgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl