Alle beslissingen bij White Star Brussel worden genomen door John Bico
NOS Voetbal

Kampioen White Star Brussels raakt licentie kwijt

Voetbalclub White Star Brussels heeft geen licentie gekregen om komend seizoen in de hoogste Belgische divisie uit te komen. De kersverse kampioen van de Tweede Klasse verloor bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) het hoger beroep, dat White Star had aangespannen nadat het de proflicentie was kwijtgeraakt.

White Star Brussels kreeg in april te horen dat de club niet meer in aanmerking komt voor een licentie, omdat de club geen eigen stadion heeft. Daarop ging White Star in beroep.

Geen eigen stadion

De club van de markante eigenaar John Bico speelde dit seizoen zijn duels in het Edmond Machtensstadion in Molenbeek en deelde dit onderkomen met de amateurs van RWDM. De gemeente weigerde het huurcontract met White Star te verlengen.

De club tekende beroep aan tegen die beslissing en kon zo de competitie afmaken in de Tweede Klasse en werd zelfs kampioen.

Door het wegvallen van White Star speelt nummer twee Eupen komend jaar in de Eerste Klasse. SV Roeselare dacht als nummer 9 te zijn gedegradeerd, maar behoudt nu zijn plaats in de Tweede Klasse.

White Star Brussel: geen fans, wel dicht bij promotie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl