Myrusha Victoria probeert Renate Jansen de bal te ontfutselen

Voetbalsters Twente blijven in spoor Ajax

De voetbalsters van FC Twente houden dankzij een 4-2 zege op Telstar de aansluiting met koploper Ajax.

Het was international Renate Jansen die in de twintigste minuut de score opende voor de Tukkers. Twente drukte daarna door, kreeg enkele kansen, maar had een vrije trap van Stefanie van der Gragt nodig om op 2-0 te komen.

Op aangeven van Renate Jansen maakte Ellen Jansen in de tweede helft de derde voor Twente waarna Suzanne Admiraal wat terugdeed voor Telstar. Danique Kerkdijk tilde vlak voor tijd de score naar 4-1 alvorens Sanne van der Velden de eindstand op 4-2 bepaalde.

FC Twente heeft nu drie punten minder dan Ajax. Beide ploegen ontmoeten elkaar op de een-na-laatste speeldag in Enschede.

PSV haakt af in titelstrijd

PSV, dat nog een theoretische kans had op het kampioenschap, verloor op bezoek bij ADO Den Haag met 2-1. Lineth Beerensteyn zette de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong.

Nadia Coolen bracht de Eindhovenaren weer langszij, maar enkele minuten later zette Lisanne Grimberg voor ADO de winnende goal op het scorebord.