De Vrouwen Acht ging in Brandenburg als snelste naar de finale
NOS Sport

Wisselend succes roeiers op EK

De Holland Acht is er bij de EK roeien in het Duitse Brandenburg niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale. In de heat eindigde de boot, onlangs vernoemd naar Johan Cruijff, als derde. Daardoor is de mannenboot veroordeeld tot de herkansingen.

Enkele weken geleden was er nog goud voor de Holland Acht bij wereldbekerwedstrijden in het Italiaanse Varese, nu ging het helemaal mis.

"Ik denk dat we ergens iets in de afstelling niet goed gedaan hebben", oordeelde bondscoach Mark Emke.

"Als je kijkt naar de snelheden die we produceren ten opzichte van anderen, dan moet er iets zijn. Ik heb het vermoeden dat het daarmee te maken heeft. Dit is naar mijn idee een slippertje, kan een keer gebeuren. Maar uiteindelijk draait het allemaal om die wedstrijden op de Spelen. Dit is ook weer een leermoment."

De Vrouwen Acht had beduidend meer succes en zette de snelste tijd van de dag neer. Daarmee plaatste de boot zich rechtstreeks voor de finale.

De vrouwen lijken de juiste vorm te pakken te hebben voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi dat van 20 tot en met 23 mei in Luzern wordt afgewerkt.

Wisselend succes

Verder was er wisselend succes voor de Nederlandse equipe. Roel Braas en Mitchel Steenman werden in de mannen twee-zonder tweede in hun heat en plaatsten zich daarmee soepel voor de halve finales.

De vrouwen dubbel-vier stelde teleur. In de heats werd verloren van Polen, een land waar Nederland op de vorige WK en EK nog van won. Nederland eindigde als tweede, maar kan zich morgen alsnog plaatsen voor de volgende ronde via de herkansing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl