NOS Nieuws

'E17 levensgevaarlijk door grenscontroles'

Burgemeester: er gebeuren hier vaker ongevallen

De burgemeester van Kortrijk en de wethouder voor Mobiliteit van die gemeente zijn boos dat de federale overheid niet meer doet aan de gevaarlijke situatie op de E17. Op die snelweg raakten vandaag 25 mensen gewond bij een ongeval, voor het overgrote deel Nederlanders.

Het is het zoveelste ongeval ter hoogte van Aalbeke in de richting van Frankrijk. Afgelopen woensdag viel er op bijna exact dezelfde plaats ook al een dode in het verkeer. Het aantal ongevallen is flink toegenomen sinds de grenscontroles aan de Belgisch-Franse grens begin november werden ingevoerd.

Schepen Axel Weydts liet zijn boosheid duidelijk merken op Twitter. "Straks zijn er meer doden op de snelweg door de grenscontroles dan door de oorzaak van die controles", tweette hij.

"We moeten ons dringend bezinnen over de grenscontroles in Rekkem", zei hij tegen de Vlaamse omroep VRT. "Iedereen in de regio is erg bezorgd. De situatie kan niet blijven duren. De dagen dat er geen ongevallen zijn, dan staan er lange files. Is dat houdbaar?"

Burgemeester Van Quickenborne pleitte vanmiddag tijdens een persconferentie voor veel meer snelheidscontroles op dit deel van de E17. "Er zijn hier snelheidsbeperkingen van 90 km per uur en 70 km per uur ingevoerd. De federale politie voert de snelheidscontroles uit. Ik heb gevraagd om er meer te doen."

"Ook heb ik enkele weken geleden al gezegd dat er duidelijkere wegsignalering nodig is, maar toen werd mij verteld dat dit financieel niet mogelijk was."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl