NOS NieuwsAangepast

Vrachtwagenchauffeur overleden na busongeluk België

Het ongeval met een Nederlandse touringcar op de E17 nabij Kortrijk in België heeft het leven gekost aan een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur. Volgens touroperator SlangenReizen zijn er in tegenstelling tot eerdere berichten geen zwaargewonden onder de inzittenden van de bus.

In totaal raakten 24 passagiers lichtgewond, de meesten hebben snijwonden. Alles Nederlandse inzittenden hebben het ziekenhuis verlaten. Twee Belgische passagiers blijven ter observatie in het ziekenhuis in Kortrijk. Volgens Wil Joosten van SlangenReizen is het onwaarschijnlijk dat zij blijvend letsel overhouden aan het ongeluk.

Toedracht

Hoewel de toedracht van het ongeluk nog onderzocht moet worden, vermoedt Joosten dat een automobilist een "vreemde manoeuvre" heeft gemaakt. Hierdoor moest de voorste vrachtwagen plotseling remmen. De touringcar moest ook op de rem en week uit. De Bulgaarse vrachtchauffeur reed hierna op de bus in.

De dubbeldeksbus van Bovo Tours was voor SlangenReizen uit Heerlen onderweg naar Parijs. Er zaten tachtig passagiers in de bus, vier van hen komen uit België.

Grote ravage op snelweg na busongeval

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl