Jan Vreman, trainer van De Graafschap
NOS Voetbal

Vreman: bijzonder dat een team bij ons kampioen kan worden

De hoop in bange dagen voor PSV. Zo zou je De Graafschap kunnen noemen. Want lukt het de Superboeren punten af te snoepen van Ajax, dan maakt PSV een grote kans op de titel. Wint Ajax op De Vijverberg, dan is het kampioenschap zo goed als zeker voor de Amsterdammers.

Jan Vreman, trainer van de Doetinchemmers, noemt het duel van zondag tegen Ajax bijzonder. "Bij ons in het stadion hebben we dat nog niet eerder gehad: een team op bezoek dat op de laatste speeldag kampioen kan worden", zegt hij op de clubsite.

'Amsterdamse provocatie' op de training van De Graafschap

De Graafschap is al zeker van de nacompetitie. Volgende week vrijdag wacht de winnaar van het duel tussen Volendam en MVV. "Maar ik ga geen spelers sparen, dat is niet de insteek", zegt Vreman, die bewondering heeft voor de prestaties van zijn collega Frank de Boer in dienst van Ajax.

"Ik denk dat het heel knap is als je het zo vaak achter elkaar voor elkaar kunt krijgen", aldus de coach van de nummer zeventien van de eredivisie. "Ik hoop dat er zondag een hele mooie wedstrijd te zien valt. Het resultaat kan zijn dat we het feestje van Ajax gaan verstieren."

Vreman: "Maar dat is voor mij niet de hoofdzaak, voor mij is de hoofdzaak dat we een goede wedstrijd spelen. We willen de nacompetitie goed ingaan en daarin is zo'n laatste wedstrijd heel belangrijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl