Max Verstappen
NOS Sport

Verstappen: blij, maar ook geschrokken van promotie

Max Verstappen is blij, maar zegt ook geschrokken te zijn van zijn promotie naar het topteam Red Bull Racing. "Ik schrok, omdat ik het niet verwacht had. Maar dit is een grote kans voor me."

De 18-jarige Nederlandse Formule 1-coureur verwacht dat de auto sneller zal zijn, al is dat niet zijn enige zorg. "Ik hoop een comfortabel gevoel te hebben in de auto, dat heb je echt nodig."

"Ik heb de RB12 van Red Bull nog nooit gereden, dus dat zal een heel nieuwe ervaring worden. We zullen het in Barcelona gaan beleven. Ik moet me aan de auto aanpassen en de wagen steeds beter gaan doorgronden. Het is het belangrijkst dat we punten scoren. Ik ben er klaar voor."

  • EPA
    Max Verstappen tijdens de GP van China
  • EPA
    Max Verstappen
  • AFP
    Max Verstappen heeft bij de GP van Australiè teamgenoot Carlos Sainz achter zich aanzitten
  • EPA
    Max Verstappen

Verstappen heeft helder voor ogen hoe hij de bolide zich zo snel mogelijk eigen kan maken. "Ik zal nauw samenwerken met de technische staf om de auto te leren kennen. Daarnaast zal ik alle data bestuderen en bovendien hoop ik van mijn teamgenoot te leren."

Zijn nieuwe teamgenoot is Daniel Ricciardo. De 26-jarige Australiër bezet met 36 punten de vierde plek in het WK-klassement, terwijl Verstappen tiende staat met dertien punten.

De Australiër en de Nederlander zullen elkaar makkelijk kunnen vinden: ze zijn praktisch huisgenoten. "Ik heb Ricciardo al een beetje leren kennen, we wonen in Monaco in hetzelfde gebouw. We kunnen dus zeker een goede relatie opbouwen."

WK-stand Formule 1

CoureurTeamPunten
1Nico RosbergMercedes100
2Lewis HamiltonMercedes57
3Kimi RäikönnenFerrari43
4Daniel RicciardoRed Bull Racing36
5Sebastian VettelFerrari33
6Felipe Massa Williams32
7Romain GrosjeanHaas22
8Daniil KvyatToro Rosso21
9Valtteri BottasWilliams19
10Max VerstappenRed Bull Racing13

Verstappen kan niet wachten tot het moment dat hij zich voor Red Bull kan inzetten en geeft aan geen extra druk te voelen. "Ik rijd nu weliswaar voor een topteam, maar uiteindelijk doe je gewoon je best. Dat doe ik altijd. Overal. Ik ervaar dus geen extra druk."

"Het is een grote eer om bij dit topteam te rijden. Iedere coureur wil hier racen, ik kan niet wachten om in de auto te springen. Het is een zeer competitief team en dat ben ik zelf ook, dus dat wordt hopelijk een perfecte combinatie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl