Staalfabriek
NOS Nieuws

Grootste staalbedrijf ter wereld draait weer verlies

Staalgigant ArcelorMittal zit nog steeds in de rode cijfers. Het grootste staalconcern ter wereld, met een beursnotering in Nederland, verloor afgelopen kwartaal netto 416 miljoen dollar. In dezelfde maanden vorig jaar was dat verlies nog 728 miljoen dollar.

Veel staalbedrijven hadden afgelopen half jaar last van de lage staalprijzen, mede als gevolg van overcapaciteit. De productie is groter dan de vraag. Volgens eigenaar Lakshmi Mittal zijn de slechte resultaten in het eerste kwartaal van dit jaar daar nog een gevolg van.

In het voorgaande kwartaal draaide ArcelorMittal een verlies van 6,7 miljard dollar. Dat kwam ook door de eigen ijzererts- en koolmijnen, waarop het bedrijf miljarden moest afboeken door lage ertsprijzen.

Betere prijzen

Inmiddels zijn de prijzen op de markt weer aan het opkrabbelen. Mittal verwacht daarom dat het verlies de komende tijd verder zal teruglopen.

Ook de omzet moet dan ook weer verbeteren. Die kwam afgelopen kwartaal uit op 13,4 miljard dollar ruim 3,5 miljard minder dan vorig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl