NOS VoetbalAangepast

Klopp en Marcelino sneren naar elkaar

  • AFP
    Marcelino en Jurgen Klopp
  • AFP
    Marcelino en Jurgen Klopp
  • AFP
    Marcelino en Jurgen Klopp

Het ging er hard aan toe tussen Liverpool en Villarreal in de halve finales van de Europa League, ook tussen de trainers Jürgen Klopp en Marcelino. Net als in Spanje lagen de twee ook gisteren op Anfield regelmatig met elkaar in de clinch langs de zijlijn.

Ze laakten elkaars tactiek en Marcelino stoorde zich vooral aan de uitbundige manier van juichen van Klopp. "Ik zou geen seconde van mijn leven willen zijn zoals hij", zei de Duitser, nadat Liverpool met 3-0 had gewonnen en daarmee de finale bereikte. "Maar hij is een goede coach."

Marcelino moest niet veel later ook de pers te woord staan. "Hun coach, hij is zoals hij is. Een goede coach, meer wil ik eigenlijk niet zeggen. Ik hou er niet van hoe hij doet, zeker niet als je al aan het winnen bent."

Klopp en Marcelino sneren naar elkaar

Klopp kan in ieder geval in zijn eerste seizoen als trainer in Engeland direct een prijs pakken door de Europa League-finale te winnen van Sevilla.

"Wat een avond, wat een wedstrijd van onze kant. Wat een optreden", jubelde de Duitser na de winst op Villarreal. "Het eerste half uur speelden we met emotie, maar voor rust verloren we ons geduld. Na rust speelden we opnieuw passievol voetbal, maar we hielden ook onze hersenen erbij. En op het einde waren we gewoon briljant."

Jurgen Klopp viert het bereiken van de finale met Dejan Lovren

Klopp begon in oktober als hoofdtrainer in Liverpool na het ontslag van Brendan Rodgers. "Ik kwam naar Liverpool, omdat ik dacht dat het een leuk team was. En nu staan we in de finale. We gaan naar Basel en we zullen 60.000 fans meenemen. Misschien wel 100.000. Niet allemaal in het stadion, maar het is een mooie stad."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl