De man verlaat het vrachtschip Nikkei Verde
NOS Nieuws

Colombiaan gered na twee maanden op zee

Een Colombiaanse man is gered na twee maanden op zee te hebben rondgedreven in een kleine boot. Hij bleef in leven door het eten van vis en zeemeeuwen. Drie andere opvarenden van het op drift geraakte scheepje hebben het niet overleefd.

De 29-jarige man werd door een vrachtschip opgepikt in een gebied in de Grote Oceaan waar niet veel scheepvaart is. Hij was twee maanden geleden met drie vrienden uit Colombia vertrokken in een klein motorbootje. Toen de motor het begaf, raakte de boot op drift en dreef het steeds verder weg van de Colombiaanse kust.

Paspoorten

Vorige week zag de bemanning van het vrachtschip Nikkei Verde het scheepje drijven in de omgeving van Hawaï en pikte de man op. De lichamen van zijn vrienden waren niet meer aan boord, maar hij kon wel hun paspoorten laten zien.

De kustwacht werd gewaarschuwd en de man werd na een korte medische behandeling aan de kustwacht overgedragen en aan land gebracht op Hawaï.

Volgens de kustwacht verkeerde de man in goede gezondheid en was hij blij dat hij het overleefd had. Hij vond het verschrikkelijk dat zijn vrienden waren omgekomen en zei dat hij wenste dat ze ook gered hadden kunnen worden. Het is niet duidelijk hoe zijn vrienden om het leven zijn gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl