De plek waar de achtervolgde auto uiteindelijk tot stilstand werd gebracht
NOS Nieuws

Nederlandse motorrijder slachtoffer van achtervolging in Frankrijk

Een Nederlandse motorrijder is in het noorden van Frankrijk om het leven gekomen bij een ongeval dat werd veroorzaakt door een achtervolging.

De achtervolging begon al in België. De politie werd vanochtend vroeg gewaarschuwd dat er op een parkeerplaats bij Oostende geprobeerd werd mensen te verstoppen in de vrachtwagens met bestemming Groot-Brittannië. Vier mannen braken met hun auto door de politie-afzetting, waarna de achtervolging werd ingezet.

De auto met Brits kenteken ramde meerdere politieauto's en reed met een snelheid van 200 kilometer per uur richting de Franse grens. De politie schoot op de verdachten, waarbij twee inzittenden gewond raakten.

Maar de achtervolging ging door, Frankrijk in. In de buurt van Duinkerken reed de auto in op een ander voertuig dat betrokken was geweest bij een eerder ongeval. Daar konden de verdachten worden aangehouden.

Irak

Volgens lokale media zijn de verdachten vier mannen uit Irak. Ze zouden vrachtwagenchauffeurs hebben bedreigd met een mes om hen zo te dwingen de migranten mee te nemen. De twee gewonde verdachten zijn overbracht naar een ziekenhuis in Lille.

Het is niet duidelijk hoe het ongeval waarbij de motorrijder om het leven kwam precies gebeurde. Mogelijk botste hij op de file die plotseling ontstond door de achtervolging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl