De vingers van Hong Hong
NOS Nieuws

Chinese baby heeft 15 vingers, maar geen duimen

Hong Hong is een kerngezonde baby die in januari in de Chinese provincie Hunan ter wereld kwam, maar er is toch iets bijzonders met hem aan de hand. Het jongetje heeft namelijk 31 vingers en tenen. Ook heeft hij aan beide kanten twee handpalmen, maar geen duimen.

De tenen van Hong Hong

Het gaat om een erfelijke afwijking. Een op de duizend baby's wordt geboren met een ongebruikelijk aantal vingers of tenen. Bij Hong Hong is het met vijftien vingers en zestien tenen wel heel erg.

Dat het kindje deze afwijking heeft, was voor hun ouders niet helemaal een verrassing. Zijn moeder heeft namelijk aan beide voeten zes tenen en handen met zes vingers.

Ook Hong Hongs moeder heeft polydactylisme

Tegenwoordig is het bijna altijd mogelijk om er met operaties iets aan te doen en de ouders van Hong Hong willen niets liever dan dat. Op internet zijn ze een inzamelingsactie begonnen om de 26.000 euro bij elkaar te krijgen die daarvoor nodig is.

In het geval van Hong Hong is het bepaald niet een routine-ingreep. Het gaat namelijk niet alleen om het verwijderen van tenen en vingers, maar ook om het construeren van duimen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl