NOS Sport

Den Bosch klopt Amsterdam in eerste play-offwedstrijd

Vorstenbosch bezorgt Den Bosch eerste overwinning

De hockeysters van Den Bosch hebben de eerste finalewedstrijd om de titel tegen Amsterdam gewonnen. Vera Vorstenbosch maakte voor eigen publiek de enige goal: 1-0.

Den Bosch staat voor het negentiende jaar op rij in de finale. Slechts twee keer werd verloren, in 2009 en 2013, uitgerekend van Amsterdam. Dit seizoen verloor Den Bosch slechts één thuiswedstrijd, ook van Amsterdam.

Ongevaarlijk Amsterdam

Amsterdam creëerde in de eerste helft echter geen enkele veldkans. Het enige gevaar kwam uit een strafcorner, maar die inzet belandde over de grond op Den Bosch-keepster Josine Koning.

In een duel zonder veel hoogtepunten mocht de Brabantse ploeg van coach Raoul Ehren de meeste aanspraak maken op de zege. Na twee kansen voor Lidewij Welten scoorde Vorstenbosch uit een prachtige dieptepass.

Kans op 2-0

Ook na de pauze wist Amsterdam maar niet gevaarlijk te worden en bleef Den Bosch sterker. Lieke Hulsen en Vorstenbosch waren nog dicht bij de 2-0, maar die viel uiteindelijk niet.

Zaterdag kan Den Bosch de derde landstitel op rij veroveren als ook de uitwedstrijd tegen Amsterdam wordt gewonnen. Anders valt de beslissing zondag tijdens een noodzakelijk derde duel tussen beide finalisten. Die eventuele derde ontmoeting wordt gespeeld in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl