Marc Leishman won vorig jaar het Nedbank Challenge
NOS Sport

Vrees voor zika houdt golfer Leishman uit Rio

Opnieuw een afmelding voor het golftoernooi op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Australische golfer Marc Leishman stelt zich niet beschikbaar voor de olympische afvaardiging van zijn land, omdat hij wil voorkomen dat zijn vrouw met het zika-virus wordt besmet.

Leishman wil geen risico's nemen met de gezondheid van zijn vrouw, die vorig jaar een levensbedreigende infectie opliep. Daardoor is haar immuunsysteem nog niet volledig hersteld.

Day wel beschikbaar

De 32-jarige Leishman is daarmee de tweede Australische golfer die zich terugtrekt voor het olympisch toernooi, nadat Adam Scott zich eerder al had afgemeld. Scott, de nummer zeven van de wereldranglijst, vindt de Spelen niet passen in zijn schema rond de majors.

Jason Day, de Australische nummer één van de wereld, is wel beschikbaar voor het team. In juli wordt bekend welke spelers naar de Olympische Spelen gaan.

Olympische rentree golf in Rio

Eerder lieten ook Vijay Singh en Louis Oosthuizen weten de Olympische Spelen te zullen mijden. Oosthuizen gaf als reden "familie- en agendazaken" en Singh, een voormalig nummer één van de wereld, vreest het zika-virus.

Golf is voor het eerst sinds 1904 weer een olympische sport, maar dat lijkt weinig impact te hebben op de grote spelers, die hun seizoen opbouwen rond de vier majors en niet rond de Olympische Spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl