Max Verstappen staat sinds 2015 onder contract bij Red Bull
NOS Sport

Verstappen naar topteam Red Bull: dit is een waanzinnige kans

Formule 1-coureur Max Verstappen racet vanaf volgende week voor het eerste team van de renstal van Red Bull. Hij krijgt de bolide van Daniil Kvyat. Die Rus ligt onder vuur na crashes bij de GP van Rusland.

De 18-jarige Limburger staat sinds 2015 onder contract bij Red Bull, maar hij reed tot dusver voor Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull. "Max is een ontzettend groot talent", aldus Red Bull-teambaas Christian Horner. "Zijn prestaties bij Toro Rosso zijn imponerend en we zijn blij dat we hem de kans kunnen geven om bij ons te komen racen."

Ook Verstappen kan niet wachten totdat hij met de ploegen van Mercedes en Ferrari kan strijden om de prijzen. "Deze volgende stap in mijn nog prille Formule 1-carrière is een waanzinnige kans en ik ben Red Bull zeer dankbaar voor het vertrouwen in mij", aldus Verstappen op zijn website.

Verstappen bedankt fans en team Toro Rosso

Betere auto

Verstappen zal bij de GP van Spanje op 15 mei al debuteren bij zijn nieuwe formatie, die met de Duitser Sebastian Vettel vier keer de wereldtitel veroverde. Hij krijgt de komende dagen een stoeltje aangemeten in de fabriek van Red Bull. "Het betekent voor mij een nieuwe uitdaging, waarbij ik snel veel kan opsteken. Ik kijk ernaar uit om samen te werken en te leren van een ervaren teamgenoot als Daniel Ricciardo."

Vorig jaar debuteerde Verstappen als jongste coureur ooit in de Formule 1. Dit seizoen veroverde hij in de eerste vier races al 13 WK-punten. In een betere auto zou hij die prestaties kunnen verbeteren. "Het spreekt voor zich dat ik niet kan wachten tot dat bijzondere moment daar is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl