Donald Trump op een campagnebijeenkomst in Indiana
NOS Nieuws

Trump wil nog voor Republikeinse conventie ministersposten bekendmaken

Donald Trump wil nog voor de Republikeinse conventie in juli mogelijke ministers aankondigen. Dat zei hij in een interview met Fox News Channel. Trump is de enige overgebleven presidentskandidaat bij de Republikeinen.

De laatste tegenkandidaat van Trump, John Kasich, maakte woensdagavond officieel bekend dat hij zich terugtrekt. Amerikaanse media gingen daar al van uit toen Kasich een persconferentie aankondigde. Op die persconferentie maakte hij inderdaad bekend zijn campagne stop te zetten.

Running mate

Als mogelijk minister noemt Trump desgevraagd onder anderen de voormalige burgemeester van New York Rudolf Giuliani. Die zou wat de vastgoedmagnaat betreft best minister van Binnenlandse Veiligheid kunnen worden. Gouverneur Chris Christie van New Jersey zou volgens Trump een goede minister van Justitie zijn.

Ook Ben Carson kan een ministerspost tegemoet zien als Trump de volgende Amerikaanse president wordt. De voormalige neurochirurg zou minister van Volksgezondheid moeten worden.

Trump vertelde in het interview ook dat Carson in ieder geval niet zijn running mate wordt. Wie hij wel op het oog heeft voor het vice-presidentschap vertelde hij er niet bij. Hij benadrukte ook dat nog niks vaststaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl