Camiel Eurlings (links) legt een krans bij het olympisch stadion
NOS Sport

Eurlings bij herdenking: nog grotere rol voor de sport

"Er is niets zo integrerend als de sport." Dat zei Camiel Eurlings, Nederlands lid van het International Olympisch Comité (IOC), vandaag bij de jaarlijkse sportherdenking rondom en in het Olympisch Stadion.

"En daarom is het van groot belang om in de toekomst de sport een nog veel grotere rol te laten spelen op het gebied van verbroedering en integratie van vluchtelingen die een land als Nederland binnenkomen", voegde Eurlings daar aan toe.

Sportherdenking in het teken van turnen

De herdenking bij het Olympisch Stadion staat ieder jaar in het teken van een bepaalde sport. Dit jaar was dat turnen. Maar het was toch ook een moment van bezinning. "We moeten er nog wel bij stilstaan dat het niet in de hele wereld zo goed gaat als hier", zegt Ajax-speelster Anouk Hoogendijk, die samen met voormalig Ajacied Ronald de Boer een krans legde.

"Niet voor iedereen is het zo veilig als voor ons. We moeten ons blijven beseffen dat het niet normaal is dat wij hier zo veilig en vrij kunnen leven en bewegen", aldus Hoogendijk. "Daar hoef je heus niet elke dag bij stil te staan, of de hele week, maar die ene dag in het jaar mag je dat wel doen."

Anouk Hoogendijk en Ronald de Boer legden ook een krans

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl