NOS SportAangepast

Guidetti: geloof dat dit team Rio zal halen

Geen ideale voorbereiding, wel vertrouwen bij volleybalsters

Volleybalbondscoach Giovanni Guidetti reist met een compleet fitte selectie af naar het OKT van volgende week in Japan. Dat liet de Italiaan woensdag weten op een persconferentie.

Guidetti is vol vertrouwen voor het toernooi, waar acht landen strijden om vier tickets voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een van die tickets gaat sowieso naar een Aziatisch land. "Ik geloof dat dit team Rio zal halen", zei de Italiaan, al blijft hij wel op zijn hoede. "Er zitten veel gevaarlijke tegenstanders tussen, er zijn geen makkelijke wedstrijden."

Korte voorbereiding

Dat het Nederlands team slechts anderhalve week de tijd heeft om zich met de gehele ploeg voor te bereiden, maakt het voor Guidetti wel lastig.

"We vliegen nu naar Japan en daar trainen we voor het eerst met z'n allen. Enkele tegenstanders zijn al een maand klaar met hun competitie, omdat ze dit zo'n belangrijk toernooi vinden. De Europese competities houden daar helemaal geen rekening mee."

Oranje zal zich in de korte voorbereidingstijd vooral bezig moeten houden met de verschillende speelstijlen van de tegenstanders. Zo speelt Japan defensief zeer sterk en zal de wedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek een tactisch spel worden.

"Er worden tijdens dit OKT wel vijf verschillende volleybalstijlen gespeeld. Dat zijn wij niet gewend, dus daar zullen we ons aan moeten aanpassen."

Giovanni Guidetti op persconferentie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl