Kunstgras bij SC Cambuur in Leeuwarden
NOS Voetbal

Franse voetballers willen kunstgrasverbod vervroegen

De Franse voetballers hebben collectief een verzoek ingediend om kunstgras al per volgend seizoen te weren van de Franse voetbalvelden op het hoogste niveau. Het verbod zou al per 2018 ingaan, maar de spelers willen dat verbod nu dus vervroegen.

Aanleiding hiervoor is het geblesseerd uitvallen van Lille-speler Sofiane Boufal. Hij raakte zaterdag geblesseerd aan zijn knie op het veld van FC Lorient en moet geopereerd worden. De blessure betekent het einde van het seizoen voor de Marokkaanse aanvaller.

"De gezondheid van de spelers moet gaan boven alle andere argumenten, zoals klimaat, onderhoudskosten of gevolgen voor het spel," zo luidt de officiële verklaring op de website van de spelersvakbond, de Union Nationale des Footballeurs professionnels.

"Alle studies wijzen uit dat voetballen op een synthetische ondergrond belastender is voor gewrichten en grotere kans geeft op spierblessures en schaafwonden. Een verbod op kunstgras zou spelers vrijwaren van deze risico's die een goede uitoefening van hun beroep als voetballer in gevaar brengen."

In Nederland is kunstgras minder omstreden. Zes van de achttien eredivisieclubs spelen op kunstgras.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl