Sinds de vertrekhal zondag openging, is het aanschuiven geblazen
NOS Nieuws

Controles Zaventem voortaan steekproefsgewijs

De Belgische autoriteiten versoepelen de veiligheidscontroles op de Brusselse luchthaven Zaventem. Vanaf morgen worden niet alle reizigers meer gecontroleerd voor ze de vertrekhal binnengaan, maar gebeuren de controles steekproefsgewijs.

De versoepeling moet een einde maken aan de lange wachtrijen die er staan sinds de vertrekhal na de aanslagen van 22 maart weer open is. Reizigers stonden vandaag en gisteren uren in de rij en sommigen misten daardoor hun vlucht.

Controles Zaventem worden steekproefsgewijs

Verdacht gedrag

De politievakbonden en minister Jambon van Binnenlandse Zaken hebben nu met de leiding van de luchthaven afgesproken dat reizigers nog steeds controletenten voor de vertrekhal moeten doorkruisen, maar dat niet iedereen zal worden gecontroleerd. Politiemensen zullen wel speciaal letten op verdachte gedragingen, zegt Jambon.

Volgens de minister gaan de nieuwe maatregelen niet ten koste van de veiligheid, maar komen ze wel "de economische leefbaarheid" en het comfort van de passagiers ten goede.

De vertrekhal van Zaventem raakte op 22 maart zwaar beschadigd en was sindsdien dicht. Afgelopen zondag ging de hal voor het grootste deel weer open. Voor de zomervakantie moet hij weer voor 100 procent in gebruik zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl