De 31-jarige man wordt naar zijn cel geëscorteerd
NOS Nieuws

Levenslang voor derde moordenaar Palestijnse tiener

In Israël is de derde verdachte van de moord op een Palestijnse jongen in 2014 veroordeeld tot een levenslange celstraf. De rechtbank in Jeruzalem zegt dat de 31-jarige man de leiding had over de aanval, die hij uitvoerde met twee minderjarige jongens.

De drie ontvoerden de 16-jarige jongen in juli 2014 en namen hem mee naar een bos in Jeruzalem. Daar mishandelden ze hem en staken ze hem levend in brand. Na de moord ontstond een golf aan Palestijnse protesten, wat uiteindelijk leidde tot een zeven weken durende Gaza-oorlog.

Wraak

De daders handelden naar eigen zeggen uit wraak voor de moord op drie Israëlische tieners door Hamas-leden. Tijdens de rechtszaak beschuldigden de twee jongsten de 31-jarige man ervan dat hij hen had opgehitst.

De twee tieners werden in februari veroordeeld tot levenslang en 21 jaar cel. Het proces tegen de oudste verdachte duurde langer vanwege een onderzoek naar zijn psychische gesteldheid.

Spijt

Vandaag betuigde de man in de rechtszaal voor het eerst spijt voor zijn daad. Hij richtte zich tot de nabestaanden. "Wat er is gebeurd, lag buiten mijn controle. Ik bied mijn verontschuldigingen aan en vraag om vergiffenis."

De spijtbetuiging baatte de man niet. De rechtbank verwierp zijn beroep op ontoerekeningsvatbaarheid. Boven op een levenslange gevangenisstraf kreeg hij nog eens twintig jaar cel voor misdaden die hij eerder had begaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl