NOS Sport

Elfde zege op rij Nadal en Del Potro in tranen

Nadal gaat in Madrid door met winnen

Rafael Nadal heeft de eerste stap gezet naar zijn vijfde titel op het masterstoernooi van Madrid. De Spanjaard, die vorig jaar in de eindstrijd verloor van Andy Murray, had in de tweede ronde weinig problemen met de Rus Andrej Koeznetsov: 6-3, 6-3.

Begin dit jaar had Nadal in Doha, waar op hardcourt werd gespeeld, nog drie sets nodig om Koeznetsov te verslaan. Ditmaal hoefde hij geen enkel breakpoint toe te staan.

Voor Nadal, tegenwoordig de nummer vijf van de wereld, is het al zijn elfde zege op rij. Vorige maand won hij de graveltoernooien van Monte Carlo en Barcelona.

De Spaanse koning Juan Carlos zat met zijn dochter Infanta Elena op de tribune

Juan Martin del Potro boekte eerder op de dag een knappe zege op Dominic Thiem, de Oostenrijker die dit seizoen al twee toernooien wist te winnen: 7-6 (5), 6-3.

Na afloop kon Del Potro, die terugkeert na een hardnekkige polsblessure, zijn tranen niet in bedwang houden.

Voor Del Potro is het pas zijn tweede graveltoernooi sinds mei 2013. Vorige week werd hij in München in de kwartfinales uitgeschakeld door Philipp Kohlschreiber.

Kohlschreiber kon zijn goede reeks in eigen land, waar hij de titel veroverde, geen goed vervolg geven en hij verloor nipt van de Uruguayaan Pablo Cuevas: 3-6, 6-3, 6-7 (5).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl