Pim Verbeek samen met Leo Beenhakker, van wie hij de bestuursfunctie technische zaken overnam bij Sparta
NOS Voetbal

Pim Verbeek alweer weg bij Sparta

Pim Verbeek stopt alweer als bestuurslid technische zaken bij Sparta. Hij werkte pas sinds november in Rotterdam, als opvolger van de gestopte Leo Beenhakker. Sparta werd dit seizoen kampioen in de Jupiler League en is gepromoveerd naar de eredivisie.

Volgens Verbeek functioneert het technisch hart van de club, onder leiding van hoofdtrainer Alex Pastoor, uitstekend. "Ik kan met een gerust hart terugtreden en wil tijd maken om leuke dingen te doen met mijn familie. Even niks met voetballen, maar ik sluit niet uit dat ik nog eens ergens aan de slag ga."

Verbeek verblijft bovendien regelmatig in het buitenland, omdat een warmer klimaat beter is voor zijn gezondheid. "Als je technische zaken doet bij een club, moet je wel aanwezig zijn. Anders voel ik me opgelaten. Het is wel jammer, want Sparta is mijn club. Maar als ik iets doe, wil ik het goed doen", aldus Verbeek.

Verbeek blijft als adviseur en supporter wel verbonden aan Sparta. Sparta Rotterdam gaat zich in de komende periode beraden over de positie van bestuurslid technische zaken, laat de club weten via de eigen website.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl