Automobilisten schrikken van waarschuwing boven snelwegen
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Files door waarschuwing boven snelwegen

Een waarschuwing voor een politiecontrole heeft op verschillende snelwegen in Noord-Holland tot files geleid. Automobilisten gingen vanochtend minder snel rijden toen ze op de digitale borden boven de A4, A5 en A9 de tekst 'politiecontrole' zagen staan.

De VID telde even voor 9.00 uur iets meer dan twintig kilometer file bij Schiphol en Badhoevedorp. "Gigantisch voor meivakantiebegrippen", zegt Frank Boer van de filedienst tegen de regionale omroep NH.

De waarschuwingen over een politiecontrole zijn op de borden gezet om weggebruikers erop te attenderen dat er tijdens werkzaamheden op de A4, A5 en A9 gecontroleerd wordt op de aangepaste snelheid die dan geldt.

Doel voorbij

Volgens de VID schieten de waarschuwingsborden hun doel voorbij. "Natuurlijk juicht de VID extra veiligheid voor wegwerkers toe. Maar doordat men remt, wordt het in de staart van de file juist onveilig: dat kan niet de bedoeling zijn."

De VID ziet liever dat automobilisten op een andere manier over een politiecontrole worden bijgepraat. "Als je zoiets doet kun je beter kiezen voor andere teksten als: 'Let op werkzaamheden, houd je aan de snelheid'. Dat heeft een hele andere lading."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl