Leicester City kampioen na gelijkspel Tottenham Hotspur

Leicester kampioen, fans dolgelukkig

Leicester City is kampioen van de Premier League. Het sprookje van de bescheiden club werd werkelijkheid, nadat concurrent Tottenham Hotspur maandagavond bij Chelsea niet verder was gekomen dan een 2-2 gelijkspel.

Tottenham leek het titelfeest van Leicester aanvankelijk uit te stellen door een 2-0 voorsprong te nemen op Stamford Bridge.

Premier League-topscorer Harry Kane maakte de openingstreffer door een pass van Erik Lamela goed in te schatten en vervolgens simpel de doelman te omspelen. Heung-Min Son verdubbelde de voorsprong door balverlies van Chelsea af te straffen.

Tottenham Hotspur-trainer Mauricio Pochettino kijkt vol ongeloof tijdens het uitduel met Chelsea

Comeback Chelsea

Interim-coach Guus Hiddink zag zijn ploeg na 58 minuten wat terugdoen. Gary Cahill kreeg na een corner de bal voor zijn voeten en schoot zonder na te denken binnen.

Chelsea zocht gretig naar de gelijkmaker en kreeg die in de 83ste minuut via invaller Eden Hazard. De Belg schoot de bal op prachtige wijze in de kruising, waarna de champagne en het bier in Leicester rijkelijk ginge vloeien.

Geschiedenis

De titel van Leicester gaat de geschiedenis in als een van de meest verbazingwekkende prestaties ooit in teamsporten. De club promoveerde twee jaar geleden naar het hoogste niveau en was afgelopen seizoen zes punten verwijderd van degradatie.

Dit seizoen verbaasde Leicester eerst door de afgeschreven trainer Claudio Ranieri aan te stellen. De club liet vervolgens in de grootste voetbalcompetitie ter wereld alle clubs, die vooral financieel een grote voorsprong hebben, achter zich.