Kevin Strootman (links) speelde voor het eerst sinds lange tijd weer een volledige wedstrijd
NOS Voetbal

Strootman boekt met Roma benauwde zege bij Genoa

AS Roma heeft in de strijd om de tweede plaats van de Serie A een benauwde zege geboekt. Met Kevin Strootman in de basis wonnen de Romeinen in de slotfase bij Genoa: 3-2.

De bezoekers kwamen in de zesde minuut op 1-0 dankzij Mohamed Salah na een goede combinatie met Diego Perotti. Genoa deed snel wat terug via Panagiotis Tachtsidis, die de bal in de verre hoek schoof.

Snoeiharde vrije trap

Leonardo Pavoletti bracht middenmoter Genoa na 65 minuten zelfs aan de leiding, maar door een snoeiharde vrije trap van Francesco Totti (77') en een intikker van Stephan El Shaarawy (87') bleef Roma uiteindelijk zonder kleerscheuren.

Strootman speelde voor het eerst sinds 17 januari 2015 een volledige wedstrijd. Hij maakte dit seizoen zijn rentree in de Serie A op 21 februari in het duel met Palermo. De middenvelder stond lang aan de kant met een blessure aan de linkerknie.

Napoli

Napoli won later op de avond met 2-1 van Atalanta. Gonzalo Higuaín was de grote man: de Argentijn tikte de 1-0 binnen en maakte met het hoofd ook de 2-0. De eigen goal van Raúl Albiol was voor de statistieken.

Door de resultaten blijft het verschil tussen Napoli en AS Roma, met nog twee speelronden te gaan, twee punten in het voordeel van de club uit Zuid-Italië (76 om 74 punten).

Francesco Totti was met een fraai benutte vrije trap weer eens van grote waarde voor AS Roma

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl