NOS Nieuws

Brits bedrijf biedt excuses aan voor dodelijk schoonmaakmiddel

Topman van het Britse RB krijgt klap

Het Britse RB, voorheen Reckitt Benckiser, heeft voor het eerst excuses aangeboden voor de dood van ruim honderd mensen in Zuid-Korea. Tijdens de persconferentie met de spijtbetuiging werd een topman geslagen.

In 2011 kwamen er vier zwangere vrouwen om het leven door schade aan de longen. Na onderzoek van de Zuid-Koreaanse overheid bleek dat ze het schoonmaakmiddel van RB hadden gebruikt om luchtbevochtigers schoon te maken. De gifdampen van het product bleken schadelijk en tot ruim honderd andere sterfgevallen te hebben geleid.

Zuurstofapparaat

De topman maakte een aantal diepe buigingen voor de toegestroomde media en de slachtoffers. In het publiek zat een jongen van dertien, die na contact met het middel alleen nog maar kan ademen met een zuurstofapparaat.

Tijdens de excuses-toespraak sprong er een man op het podium die de spreker in zijn nek sloeg. De topman bood daarna de belager nog eens persoonlijk zijn excuses aan.

'Excuses voor late excuses'

"Met de excuses van vandaag accepteren wij de verantwoordelijkheid voor de schade die ons product heeft toegebracht", zei de topman. "We bieden ook onze excuses aan voor de late excuses."

Volgens de topman zijn er in totaal 178 mensen die schade hebben ondervonden na het gebruik van het schoonmaakmiddel. RB, bekend van onder meer Durex en Strepsils, is bezig met een schadevergoeding voor de slachtoffers en nabestaanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl