Buiten de heropende vertrekhal staan tenten waar de passagiers uitgebreid worden gecontroleerd
NOS Nieuws

'Soms drie uur wachten' op Zaventem

Op de Brusselse luchthaven Zaventem is het een chaos. Passagiers staan soms meer dan drie uur in de rij waardoor ze hun vlucht missen. Het is vandaag de eerste dag dat de luchthaven op 80 procent van de capaciteit draait.

Buiten het gebouw staan twee tenten waar passagiers uitgebreid gecontroleerd worden voor ze de vertrekhal in mogen. Voor deze veiligheidscontroles staan lange rijen.

Passagiers hebben weinig begrip voor de gang van zaken. "De eerste week na de aanslagen is het op deze manier misschien voldoende, maar nu zijn er toch wel andere manieren te bedenken voor een vlotte doorloop".

De wachttijden lopen enorm op

En zelfs voor een voormalig premier maakt de luchthaven geen uitzondering. Oud-premier Yves Leterme miste ook zijn vlucht.

Oud-premier Leterme moest drie uur wachten.

Brussels Airport erkent dat er problemen zijn. Volgens een woordvoerder van de luchthaven is de eerste dag van zo'n grote operatie vaak moeilijk. Er zal worden geëvalueerd en de verwachting is dat de situatie in de komende dagen beter zal worden.

Premier Michel heropende gisteren een deel van de vertrekhal van Zaventem na de aanslagen van maart. Er vertrokken toen zo'n 400 passagiers. In de heropende vertrekhal zijn vanaf vandaag 111 incheckbalies geopend. De tijdelijke voorziening blijft ook nog in gebruik, daar zijn 36 incheckbalies.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl