NOS Voetbal

Boymans: wat moet ik meer doen om te spelen?

Frisse Boymans baalde van plaats op de bank

Evenals in de finale van de KNVB-beker begon Ruud Boymans zondag tegen Vitesse op de bank bij FC Utrecht. De spits begrijpt de keuze van zijn trainer Erik ten Hag niet. "Ik was zwaar teleurgesteld en had verwacht dat ik zou spelen", aldus Boymans. "Helemaal na bekerfinale die aan mijn neus voorbijgaat en het team dat niet goed speelde. Ik was fris en had zin in Vitesse."

"Nee ik heb geen uitleg gekregen", aldus Boymans. "Dan moet je bij de trainer zijn. Ik kan wel gokken dat het met snelheid en creativiteit te maken heeft. Als je naar mijn rendement kijkt met 10 goals in 14 wedstrijden, weet ik niet wat je nog meer moet doen om te spelen."

Ten Hag: gekozen voor strategie zonder Boymans

Trainer Ten Hag koos tegen Vitesse voor Patrick Joosten naast Sébastien Haller voorin. Boymans kwam in de 57ste minuut in de ploeg voor Joosten en daarna kantelde het duel. Dankzij een goal van onder anderen Boymans wonnen de Domstedelingen uiteindelijk met 3-1.

De coach wilde niet te diep ingaan op het passeren van de spits. "Dat hoef ik hier niet te verklaren", zei hij. "Dan moet hij bij me komen. We kozen voor een andere strategie. We hebben meer dan elf basisspelers. Hij doet als invaller precies wat we verwachten. Hij heeft het team mentaal een push gegeven. Dan hebben we het beiden goed gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl