De spelers van SC Cambuur druipen af na de nederlaag tegen PSV
NOS Voetbal

'Gebrek aan kwaliteit kost Cambuur de kop'

Hoewel een nederlaag tegen PSV in de verwachting lag, waren de druiven niet minder zuur bij SC Cambuur na het 6-2 verlies in Eindhoven. De Friezen degraderen na drie seizoenen in de eredivisie en dat komt hard aan bij de spelers en de staf.

Trainer Marcel Keizer, in februari de opvolger van de opgestapte Henk de Jong, toonde zich realistisch. "Je voelt het natuurlijk wel aankomen, je had vandaag maar vijf procent kans. Daar zijn we wel voor gegaan, maar nu het echt definitief is... Ja, dat voelt echt klote, dit is gewoon verschrikkelijk."

Doelman Leonard Nienhuis speelde goed tegen de Eindhovenaren, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg alsnog ten onder ging. "Daar koop je niks voor. Ik had mijzelf voorgesteld om er alles aan te doen om de jongens erin te houden. Ik heb mijn ding gedaan, maar blijkbaar was het kwaliteitsverschil toch te groot."

Punten voor het oprapen

"Dit is ongelooflijk, dit doet zeer. Ook dit maak je dus mee in je voetbalcarrière. Je hoopt er niet op, maar het zij zo."

Het gebrek aan kwaliteit kwam volgens Nienhuis niet alleen in de wedstrijd tegen PSV bovendrijven, het is volgens hem de grootste reden dat de Friezen een stapje terug moeten doen.

"We hebben een paar wedstrijden gehad waarin de punten voor het oprapen lagen, maar we hebben dat geluk dit seizoen niet gehad. Als je het hele seizoen bekijkt, dan denk ik dat er minder kwaliteit was dan andere jaren."

Ogbeche

Vooral in de voorhoede ontbeerde Cambuur die kwaliteiten. Met de transfer van Bartholomew Ogbeche naar Willem II in de winterstop zagen de Friezen hun topscorer vertrekken. Dat gemis werd niet adequaat opgevangen.

"Voorin hebben we wat te weinig stootkracht", moest Keizer erkennen. "Ogbeche is een hartstikke goede spits en die heeft in de eerste helft van het seizoen negen goals gemaakt bij een club die onderaan staat. Dat zegt wat. Dat is een gemis, daar konden we niks aan doen. Dan doe je het met de spelers die je hebt, maar Ogbeche had extra kwaliteit."

Keizer kon het tij niet keren

De trainerswissel heeft met de degradatie achteraf gezien niet goed uitgepakt, maar daar wil Nienhuis zich niet achter verschuilen. "Ik vind dat we mooie jaren met Henk hebben gehad en dat Marcel het goed heeft opgepakt met ons. Die kan je niks verwijten."

Keizer kon zich vinden in die woorden en keek alvast met een schuin oog naar volgend seizoen. "In de tijd dat ik hier geweest ben, kan ik zeggen dat ik er alles aan heb gedaan. Ook de spelers hebben het maximale gegeven, maar het was te weinig. Cambuur is een club die onder in de eredivisie speelt en boven in de Jupiler League. Dus moeten we boven in de Jupiler League spelen volgend seizoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl