Oranje Zwart en Amsterdam naar finale play-offs

De hockeymannen van Oranje Zwart en Amsterdam strijden om het landskampioenschap in de hoofdklasse.

Oranje Zwart, de kampioen van de afgelopen twee jaar, versloeg HGC in het derde en beslissende duel in de halve finales van de play-offs met 3-0 en Amsterdam was in eigen huis met 3-1 te sterk voor Kampong.

Billy Bakker van Amsterdam

Amsterdam kende in het Wagener-stadion een goede start met een vroege goal van Mirco Pruyser. De spits passeerde Kampong-doelman David Harte met een harde uithaal met zijn backhand. Constantijn Jonker maakte echter al snel gelijk namens Kampong en met die stand bleef het duel lang spannend.

Beide teams kregen daarna kansen op een voorsprong. Martijn Havenga was namens Kampong het dichtst bij een goal. Hij knalde een strafbal echter op de lat. In de slotfase viel de goal aan de andere kant. Nicki Leijs scoorde uit een strafcorner, waarna Kampong alles op alles moest zetten om gelijk te maken. Uit een counter besliste Billy Bakker het duel definitief in het voordeel van Amsterdam.

Mink van der Weerden haalt uit

Oranje Zwart te sterk voor HGC

De eerste twee wedstrijden tussen Oranje Zwart en HGC werden beslist via shoot-outs, maar zondag had Oranje Zwart in Eindhoven een gemakkelijke middag. De eerste drie strafcorners van de thuisploeg leverden geen goal op, maar de vierde was wel raak. Mink van der Weerden was trefzeker en de specialist maakte er daarna ook 2-0 van.

Vijf minuten na rust liet Bob de Voogd de derde goal aantekenen en daarmee was de wedstrijd beslist. HGC drong nog wel aan, maar Oranje Zwart hield stand. De Eindhovenaren plaatsten zich voor het vierde jaar op rij voor de finale van de play-offs.