Andrés Guardado, de Mexicaanse leider van PSV
NOS Voetbal

Guardado: gedreven, maar met verstand

Na drie duels afwezigheid vanwege een bovenbeenblessure zat Andrés Guardado vorige week al bij de selectie voor het duel met Vitesse, maar toen kreeg hij nog geen speeltijd. De Mexicaan hoopt dat coach Phillip Cocu hem wel gebruikt in de wedstrijd tegen SC Cambuur van zondag.

"Ik wil de ploeg helpen en de landstitel pakken", zegt de 29-jarige middenvelder. "Ik voel me goed en als Phillip besluit dat ik kan spelen, ben ik blij."

Guardado: wil graag spelen tegen Cambuur

De Eindhovenaren hebben tegen Cambuur waarschijnlijk niet genoeg aan winst alleen, want ze moeten ook op doelsaldo Ajax verslaan. Ondanks de zes goals achterstand in doelsaldo gelooft Guardado nog heilig in de titelkansen van de Eindhovenaren.

"We hebben wel eerder wedstrijden gewonnen met vier, vijf doelpunten verschil", zegt Guardado. "Dat komt omdat we een wedstrijd rustig ingaan. We spelen in onze eigen stijl en dan gaat het vanzelf."

'Dan stonden we er nu anders voor'

Guardado waakt voor een al te druistige jacht op doelpunten. "Als je denkt dat je snel moet scoren, gaat het mis. We moeten gedreven spelen, maar ook ons verstand gebruiken."

Mocht de titel toch naar Amsterdam gaan dan heeft PSV het volgens Guardado niet alleen thuis tegen Ajax (0-2 verlies) laten liggen, maar ook tegen de kleinere clubs. "We hadden thuis van Excelsior (1-1) en Roda (1-1) moeten winnen. Dan stonden we er nu anders voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl