Nairobi heeft te maken met hevige overstromingen
NOS Nieuws

14 doden door hevige regenval in Nairobi

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn veertien mensen omgekomen als gevolg van hevige neerslag. Het regent er al dagen en op verschillende plekken worden mensen vermist. Veel straten staan blank en honderden woningen zijn verwoest door het water.

De meeste doden vielen in de woonwijk Huruma. Daar stortte gisteren een flatgebouw van zeven verdiepingen in als gevolg van overstromingen. Zeven mensen overleefden dat volgens de politie niet. Ook vielen er meerdere gewonden. De Keniaanse president Uhuru Kenyatta heeft de rampplek bezocht.

Stemmen

Er worden nog veel mensen vermist. Hulpdiensten zijn op zoek naar tientallen mensen die mogelijk vastzitten onder het puin. "We horen nog steeds stemmen van mensen", liet een woordvoerder van het Rode Kruis aan de BBC weten.

Huruma is een arme wijk in Nairobi. De vele smalle straten in de buurt en de files door de ondergelopen wegen maakten dat het lang duurde voordat de hulpdiensten er waren.

Slecht gebouwd

Het is nog niet duidelijk of het gebouw dat is ingestort voldeed aan de normen. Er wordt vaak slecht gebouwd in Kenia. Uit een onderzoek vorig jaar is gebleken dat meer dan de helft van de gebouwen in de Keniaanse hoofdstad onbewoonbaar is, schrijft de BBC.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl