NOS Nieuws

Demonstranten veroorzaken vertraging voor Trump

Honderden demonstranten hebben ervoor gezorgd dat Donald Trump met vertraging aantrad op een Californische Republikeinse campagnebijeenkomst. Bij het hotel in San Francisco waar de bijeenkomst werd gehouden, braken demonstranten door de afzetting en gooiden met eieren.

  • AFP
    Demonstranten braken door de afzetting
  • AFP
  • AFP
    2 dollar om een ei te gooien op een afbeelding van Donald Trump
  • AFP
    Raak...

Om de oproerkraaiers te ontlopen, nam Trump de achteringang. Toen hij eenmaal binnen op het podium stond, maakte Trump grappen over de situatie. "Dat was niet de makkelijkste entree die ik ooit heb gehad. Het voelde alsof ik de grens over moest."

Hij refereerde daarmee aan zijn omstreden plan voor een muur tussen Mexico en de VS om illegale immigratie tegen te gaan. Zijn tegenstanders buiten het hotel protesteerden juist tegen de harde immigratie-standpunten van Trump. Californië heeft een grote Mexicaans-Amerikaanse gemeenschap.

Uiteindelijk kon Trump gewoon zijn toespraak houden

Gisteren was het ook al onrustig ​rond een campagnebijeenkomst van Trump. Aanhangers en tegenstanders raakten slaags met elkaar en er werden politiewagens vernield.

De voorverkiezingen zijn in Californië over een maand. Het is de staat met de meeste gedelegeerden. Op basis van het aantal gedelegeerden wordt bepaald welke Republikeinse en Democratische kandidaat het uiteindelijk tegen elkaar op gaan nemen.

Demonstranten vernielen politiewagens bij Trump-bijeenkomst

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl