Jason Oost en Pelle van Amersfoort vieren de 3-0

Almere City zet Jong PSV te kijk

Almere City gaat met een goed gevoel de play-offs in. De Flevolanders boekten thuis tegen Jong PSV hun grootste zege ooit in de Jupiler League: 7-0.

Bij de Eindhovenaren ging het al gauw fout. Olivier Rommens kreeg na twee minuten rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler, waarna Soufyan Ahannach de vrije trap in de kruising schoot. Even na rust moest Jordy de Wijs om dezelfde reden het veld uit en benutte Almere via Ricardo Kip zijn tweede penalty.

Hoogste klassering ooit

De 3-0, een aardige volley van Jason Oost, was de mooiste treffer van de avond. Oost maakte vanaf de strafschopstip ook de tweede goal en de overige goals vielen in de slotminuten. Invaller Silvester van der Water scoorde twee keer en Ahannach bepaalde met zijn tweede goal de eindstand op 7-0.

Almere City eindigde op de achtste plaats en behaalde daarmee in zijn tiende seizoen in het betaalde voetbal zijn hoogste eindklassering ooit in de Jupiler League. De club verbeterde de tiende plaats van vorig jaar.

Klasseringen Almere City (t/m 2010 FC Omniworld)