FC Twente viert de overwinning

Voetbalsters FC Twente ruim langs ADO Den Haag

De voetbalsters van FC Twente hebben door een overwinning op ADO Den Haag aansluiting gehouden bij koploper Ajax. De nummer twee van de competitie won afgetekend met 7-1, terwijl Ajax niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel bij sc Heerenveen.

Maayke Heuver zette FC Twente al vroeg op 1-0 en de fans hoefden niet lang te wachten op de tweede treffer. Ellen Jansen scoorde uit de rebound na een vrije trap van Jill Roord. Nog binnen het half uur was de wedstrijd beslist door een tweede treffer van Jansen en een doelpunt van Roord. Vlak voor rust maakte Roord er zelfs 5-0 van.

De tweede helft was amper van start gegaan of ADO Den Haag deed iets aan de hatelijke nul op het scorebord. Lineth Beerensteyn scoorde meteen na de aftrap. Ellen Jansen zette het verschil weer op vijf doelpunten, waarna Renate Jansen het zevende Twentse doelpunt maakte.

Ajax laat punten liggen

Door de overwinning loopt FC Twente twee punten in op Ajax en twee punten uit op PSV. De ploeg uit Eindhoven, de nummer drie van de competitie, speelde met 2-2 gelijk tegen hekkensluiter PEC Zwolle.

Alle doelpunten vielen in de tweede helft Nadia Coolen en Ibtisaam Bouharat maakten de doelpunten voor de Eindhovense ploeg, Esmee de Graaf en Judith Frijlink scoorden tegen.