Mauricio Pochettino
NOS Voetbal

Tottenham en Pochettino willen samen door

Mauricio Pochettino en Tottenham Hotspur willen langer met elkaar door. De Argentijn tekende in 2014 een vijfjarig contract bij de Londenaren, maar de club en de trainer zijn zo tevreden met elkaar dat ze nu al mondeling akkoord zijn over een langer verblijf van Pochettino bij de Spurs. De nieuwe verbintenis loopt tot 2021.

"Het was een makkelijk besluit als je de liefde van de mensen voelt. Het potentieel van de club is ook nog eens enorm. Dus waarom zou je dan weggaan? Op het trainingscomplex heerst een prettige sfeer. We gaan grote dingen bereiken in de toekomst. Ik geloof in dit project en wil blijven", aldus Pochettino.

Mooie toekomst

Sinds het aantreden van de 44-jarige Argentijn gaat het crescendo met Tottenham Hotspur. In de Premier League staan de Londenaren tweede, zeven punten achter lijstaanvoerder Leicester. Met nog drie wedstrijden te spelen is Tottenham al verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen, een prestatie die de club voor het laatst leverde in 2010.

Over twee jaar betrekt de club een nieuw stadion met 61.000 zitplaatsen: "Tottenham heeft een ongelooflijk potentieel. We hebben in twee jaar tijd een fantastische groep spelers verzameld. We hebben een erg sterk, jong elftal met de mogelijkheid ons te ontwikkelen tot een topelftal", aldus Pochettino.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl