Claudio Ranieri, trainer van Leicester City
NOS Voetbal

'Bonus van negen miljoen voor Leicester-coach Ranieri'

Voor Leicester-coach Claudio Ranieri lonkt niet alleen sportief succes als zijn team Leicester City kampioen wordt in de Premier League. Door diverse clausules in zijn contract krijgt hij ruim negen miljoen euro extra meldt de Britse krant The Times.

Leicester is de verrassing van het voetbalseizoen in Engeland. Met een van de kleinste spelersbudgetten staat de ploeg al weken bovenaan de ranglijst. Als Leicester zondag wint bij Manchester United is het kampioenschap een feit.

Ranieri is slim geweest

Toen Ranieri, dit seizoen als coach werd aangesteld, was Leicester nog een degradatiekandidaat. Zijn opdracht: de ploeg in de Premier League houden.

In zijn contract staan volgens The Times een aantal clausules waardoor de club makkelijk van de Italiaan af kon komen als Leicester degradeerde. Ranieri ging akkoord, maar wilde zelf dan ook een aantal bepalingen in zijn contract. 100.000 pond voor elke plaats die Leicester dit seizoen boven de 18de plaats eindigt en een bonus van vijf miljoen pond als de ploeg de titel pakt. Verder een bonus bij het bereiken van een Europees toernooi. Bij elkaar opgeteld komt dat uit op een 'extraatje' van omgerekend ruim negen miljoen euro als de Foxes inderdaad de titel pakken.

Krijgen de spelers ook een bonus?

Ook zo'n 200 fans zijn spekkoper als de club de titel wint. Zij gokten aan het begin van het seizoen dat hun club kampioen zou worden. Elke pond die zij inlegden is nu 5.000 keer zoveel waard.

Wat voor bonus de spelers krijgen is nog de vraag. Eerder dit seizoen zei Ranieri : "Ik weet niet of er een clausule is voor de spelers. Als ze niks geregeld hebben is dat hun fout. We zien het wel als ze de competitie winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl