Een tegenstander van Trump wordt door politie te paard weggestuurd bij de campagnebijeenkomst
NOS Nieuws

Protest tegen Trump in Californië loopt uit de hand

In Costa Mesa in de staat Californië zijn honderden tegenstanders van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump de straat opgegaan om te demonstreren.

Terwijl Trump binnen een campagnebijeenkomst hield, zochten de tegenstanders buiten de confrontatie met Trump-aanhangers. Na afloop van de bijeenkomst blokkeerden ze de wegen, waardoor fans van de presidentskandidaat moeilijk naar huis konden. Ook werden er politiewagens vernield. Zo'n 20 mensen zijn opgepakt.

Muur

Trump ligt in Californië, waar veel latino's wonen, vooral onder vuur vanwege zijn plan om een muur te bouwen tussen Mexico en de VS. Het is de afgelopen maanden wel vaker uit de hand gelopen bij verkiezingsbijeenkomsten van de presidentskandidaat.

De voorverkiezingen zijn in Californië over een maand. Het winnen van de verkiezingen is belangrijk voor de presidentskandidaten, omdat Californië de staat is met meeste gedelegeerden. Op basis van het aantal gedelegeerden wordt bepaald welke Republikeinse en Democratische kandidaat het uiteindelijk tegen elkaar op gaan nemen.

Demonstranten vernielen politiewagens

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl