Rio de Janeiro
NOS SportAangepast

NOS Langs de Lijn op weg naar Rio

Over 98 dagen wordt in het Maracanã-stadion het olympisch vuur ontstoken voor de 31ste Olympische Spelen. De komende twee maanden blikt NOS Langs de Lijn vooruit op de Spelen met een olympisch uur op NPO Radio 1.

Is Rio er klaar voor?

In de eerste aflevering is correspondent Marc Bessems te gast. Hij woont sinds 2013 in Brazilië en zag de stemming in het land langzamerhand veranderen. Toen Rio de Spelen kreeg toegewezen in 2009 gingen de inwoners feestend de straat op, nu heerst er onvrede. Er wordt veel geld gestoken in nieuwe stadions, maar de Brazilianen zelf gaan er niet meer op vooruit.

Ook Edwin Cornelissen schuift aan, hij was deze maand nog in Rio. Cornelissen vertelt of de stad al klaar is voor de Spelen en wat toeristen te wachten staat die naar Rio zullen afreizen. Iedere week is er een reportage van Cornelissen vanuit Rio te horen.

Rio de Janeiro

Olympische historie

Daarnaast zal historicus Jurryt van de Vooren iedere week een verhaal vertellen uit de olympische historie. Aan de hand van ooggetuigen van een bijzonder moment neemt hij de luisteraar mee naar het verleden.

Van de Vooren trapt zaterdag af met het verhaal van de Nederlandse turnploeg die deelnam aan de Spelen van Amsterdam in 1928.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl