Obama kreeg veel vragen tijdens het korte persmoment met de studenten
NOS Nieuws

Obama verrast studenten in Witte Huis

Zelfs de beste Witte Huis-verslaggevers maken het niet vaak mee: een interview met president zelf. Meestal staat een woordvoerder de journalisten te woord, maar een groep journalistiek-studenten had geluk. Terwijl ze dachten een gesprek te hebben met Obama's voorlichter, kwam de president zelf opeens de perszaal binnen.

De studenten waren zichtbaar verrast dat ze de president een paar vragen konden stellen. Veel van hen pakten dan ook eerst hun telefoon om het moment vast te leggen.

De vragen gingen vooral over de aankomende presidentsverkiezingen in november. Maar tussen de vragen door nam Obama de ruimte om ook wat adviezen uit te delen. Zo sprak hij zijn wens uit voor een minder cynische houding van de journalistiek tijdens de aankomende campagne voor het presidentschap van Amerika.

Obama gaf de studenten ook nog enkele tips voor hun journalistieke toekomst.

Obama geeft verrassende levensles aan studenten journalistiek

Er kwamen nog meer onderwerpen ter sprake tijdens het 'persgesprek' dat 40 minuten duurde. Zo sprak de president onder meer over de vluchtelingencrisis, het zorgbeleid en ook Obama's dochters en vrouw Michelle kwamen ter sprake.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl