Vakantiegangers bij de lastminutebalie op Schiphol
NOS Nieuws

Slecht weer doet angst van vakantiegangers voor Turkije vergeten

Nederlanders weten Turkije weer te vinden als vakantiebestemming. Deze meivakantie zijn er opvallend veel lastminutevakanties geboekt naar Turkse bestemmingen, zegt de brancheorganisatie van reisbureaus, ANVR.

De afgelopen maanden scoorde Turkije slecht als bestemming, na een aantal terreuraanslagen. Maar volgens de ANVR worden de vakantiegangers nu over de streep getrokken door het slechte weer in Nederland en de lage prijzen voor vakanties in Turkije.

Nuchter

Ook denkt de ANVR dat mensen wat nuchterder denken over de terreurdreiging: "Ze realiseren zich dat een aanslag overal kan gebeuren en boeken daarom ook weer naar dit soort bestemmingen", zegt Mirjam Dresmé van de brancheorganisatie.

Tot de meivakantie was het aantal boekingen naar Turkije dit jaar een stuk lager dan voorgaande jaren. Er werd zo'n 40 procent minder geboekt naar Turkse bestemmingen. Daarvan profiteerden volgens de ANVR vooral Spanje en Griekenland. Zo nam het aantal boekingen naar Spanje de eerste maanden van dit jaar met bijna een derde toe ten opzichte van vorige jaren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl