Een supporter houdt een sjaal van Leicester City omhoog
NOS Voetbal

Blue day: Koningsdag in Leicester

Waar Nederland op Koningsdag oranje kleurt, zal Leicester vandaag in blauw gehuld zijn. Hoewel de club en het stadhuis angstvallig zwijgen over een aanstaand kampioenschap, zal het stadje vandaag door de kampioenkoorts worden bevangen.

Zondag kan de kleine club kampioen worden en om het team een steun in de rug te geven, is voor vandaag de campagne 'Backing the Blues' geïnitieerd. De blauwe belevenissen van vandaag op een rij.

Spelers Leicester City gooien met pizza's

Vanaf 00.00 uur vannacht werden de blauwe lichten in Leicester al ontstoken. Publieke instanties, monumenten en de grootste gebouwen staan vandaag in de blauwe schijnwerpers.

Terwijl op de zijkant van het stadhuis gigantische portretten van Jamie Vardy en Riyah Mahrez worden geprojecteerd, wordt de gevel van het universiteitsgebouw opgesierd met een tien bij vijf meter groot spandoek. Bij de knakworsten die de universiteit op de parkeerplaats uitdeelt, wordt blauwe ketchup geserveerd.

Het stadhuis, het gemeentehuis en de twee theaters worden opgesierd met blauwe vlaggen, terwijl inwoners officieel is opgeroepen blauwe kleren aan te trekken. Ook veel particulieren doen mee aan het initiatief, dat bedacht werd door de lokale krant Leicester Mercury en BBC Leicester radio. Zo zullen de werknemers van Marks&Spencer allemaal in blauw gekleed zijn en presenteert ijssalon Gelato Village een Leicester-city ijsje. Op het marktplein deelt de gemeente de lokaal geproduceerde blauwaderkaas Stilton uit.

Burgemeester de lucht in

's Ochtends worden de activiteiten geopend door burgemeester Peter Soulsby. Om half elf Nederlandse tijd beklimt hij het negen meter hoge standbeeld voor de Vrijheid ('s avonds eveneens blauw verlicht).

Burgemeester Soulsby zal een Leicester-sjaal om de nek van het beeld hangen. Om te zorgen dat de sjaal op het negen meter hoge beeld voor iedereen zichtbaar is, heeft Park Lane Knitwear, de fabrikant van de officiële Leicester-sjaals, een sjaal van 3,5 meter lengte ontworpen. Dat vormt het startschot van de dagactiviteiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl