Een vrouw lakt haar teennagels in het gras
NOS Nieuws

'Teensabbelaar' Zwolle vrijuit

Een man die ervan werd verdacht dat hij aan de tenen van een meisje had gesabbeld, is vrijgesproken. Volgens de rechter lijkt hij niet genoeg op het signalement van de dader.

Het 11-jarige slachtoffer was afgelopen zomer met haar zusje in het Weezenlandenpark in Zwolle, toen ze werd vastgepakt door een man. Hij likte meerdere keren aan een voet en tenen van haar.

Na de aanranding gaven de meisjes een signalement door aan de politie, waarna een 27-jarige man werd opgepakt.

Signalement

De rechter heeft vandaag bepaald dat de gearresteerde man niet genoeg lijkt op de beschrijvingen van de meisjes. Zo zeiden zij dat hij een tatoeage van een dier in zijn nek had, die onder het shirt doorliep. De verdachte heeft ook een tatoeage in zijn nek, maar die bestaat uit sterren en lijkt niet op een dier.

Daarnaast had de dader volgens de meisjes een witte damesfiets met zwarte strepen op de bovenste stang. De verdachte heeft inderdaad een witte damesfiets, maar er staan geen zwarte strepen op, alleen zwarte letters.

Eerdere incidenten

De 27-jarige arrestant heeft de afgelopen jaren vaker vrouwen achtervolgd. Een keer vroeg hij aan een vrouw of hij aan haar teen mocht zuigen. Maar dat is volgens de rechtbank niet genoeg bewijs. De politie heeft de zusjes nooit foto's laten zien van de man; hij is puur op basis van het oorspronkelijke signalement en zijn voorgeschiedenis voor de rechter gekomen.

Het Openbaar Ministerie had 180 dagen celstraf geëist, waarvan 168 dagen voorwaardelijk. Daarnaast wilde het OM dat de man geestelijk behandeld zou worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl