NOS Nieuws

Utrechtse kabouter en Rotterdamse olifant strijden om KNVB-beker

In aanloop naar de bekerfinale van vanavond tussen Feyenoord en FC Utrecht is er tussen de fans van beide clubs al wekenlang een ludieke strijd gaande: een 'graffitioorlog' met een Utrechtse kabouter en een Rotterdamse olifant in de hoofdrol.

Het begint allemaal begin maart met een graffiti-schildering op de muur van een slooppand in de wijk Ondiep in Utrecht. De Utrechtse kabouter, een in Utrecht bekend graffitifiguur, gaat er met gebalde vuist en met de beker onder zijn arm vandoor.

Een paar dagen later reageert Rotterdam op de tekening: olifant Ollie, een knuffelolifantje uit de Diergaarde Blijdorp, heeft de beker inmiddels weer in zijn bezit. Op de achtergrond is te zien hoe de vlammen uit de Utrechtse Domtoren slaan.

"Paar dagen terug zagen jullie de Utrechtse Kabouter die alvast de beker had gepikt. Geen zorgen. Olli heeft hem terugveroverd", schrijven de makers op Instagram.

Een paar dagen later duikt de Utrechtse kabouter weer op, nu op een muur in De Meern. Dit keer heeft hij niet één beker bij zich, maar drie. Verwijzend naar het aantal bekerwinsten van FC Utrecht.

Als tegenactie besluiten ze in Rotterdam Bokito in te zetten, de bekende mannetjesgorilla uit de Rotterdamse dierentuin. "Ik eet kabouters als ontbijt", staat er in Engels onder de nieuwste graffiti-muurschildering.

Ook hierna blijft de creatieve strijd doorgaan.

  • In Utrecht werd Olli aangevallen door een leger van kabouters
  • Waarna in Rotterdam Bokito de kabouters stuk voor stuk verpulverde
  • Zoals hier te zien is
  • Een andere Rotterdamse graffiti-schildering: Ollie neemt bezit van de Kuip. Rechtsonderaan is de Utrechtse kabouter te zien, die wordt gelanceerd
  • De laatste Rotterdamse creatie: de Euromast met de beker in de hand en Ollie die zijn behoefte doet op de Utrechtse kabouter

De bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord begint vanavond om 18.00 uur in de Rotterdamse Kuip.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl