Hier woon je zonder ook maar één rekening op de mat

Geen hypotheek, geen kosten meer voor energie of water en als je je omgeving wel gezien hebt, zet je je huisje gewoon op een andere plek. Dat zien steeds meer mensen wel zitten. De Tiny House movement komt overgewaaid uit Amerika. Daar willen mensen na de bankencrisis van zo'n acht jaar geleden van alle grote systemen af.

Een Tiny House is op z'n grootst 25m2 en het liefst van niets afhankelijk, off grid. Verslaggever Anic sliep een nachtje in Tiny Tim. In dat huisje van ongeveer 20m2 wordt energie opgewekt met zonnepanelen en windmolens. Het afvalwater wordt weer omgezet tot drinkbaar water, onder meer door urine te filteren.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Student Abe van der Woude (29) werkt samen met andere studenten, architecten en een fotograaf aan Tiny Tim, zelfvoorzienend én bovendien mobiel. Het oorspronkelijke plan was om zo studentenwoningen te maken, maar Abe merkt dat er steeds meer interesse is.

"Het is heel geschikt voor mensen die van hun hypotheek af willen en klein willen wonen." In FabCity in Amsterdam wordt het prototype getest, maar ondertussen denkt Alkmaar al na over het plaatsen van Tiny Houses in hun gemeente. En ook Almere moedigt het bouwen van Tiny Houses aan: komende zomer komt het eerste Tiny House-dorp in Almere Poort.

Deel artikel: